Region Hovedstaden, Vandreture i Danmark

Gurre Sø Rundt (10 km)

I Kongernes Nordsjælland, ca. 10 km stik-vest fra Helsingør, finder man Gurre Sø tæt ved ruinerne af Gurre Slot. Det er en smuk vandrerute i Nordsjælland forbundet med Den Danske Pilgrimsrute og Den Danske Klosterrute

Kan man gå Gurre Sø rundt? Ja det kan man, og det er en skøn 10 kilometers tur med mange skønne steder at holde pause, tænde bål og endda fiske. Det blev for mit vedkommende til en hel dag her i efterårsferien med vandretur, bål og en god bog- en tiltrængt pause fra mand, børn og den digitale verden 🙂 Turen får 3 af 5 stjerner af mig, hvilket er ret fint for en “almindelig” sti i skoven. Den vinder med de gode udsigtspunkter ud over søen. God tur!

Rute: Gurre Sø rundt
Længde: 10 km
Niveau: Let
Terræn: 
Skovstier, fladt
Tidsforbrug:
2-3 timer
Transport:
ca. 15 minutter fra Helsingør med bus eller bil.

Ud/hjem: Tjek rejseplanen for bustider, stå af ved Gurrevej 430. Er du i bil kan du parkere flere steder på sydsiden af søen.

VANDREKORT & RUTE

Vandrekort er ikke nødvendigt. Følg skovstien og de gule prikker rundt om søen. Men hvis du alligevel gerne vil have ruten på din GPS, så har jeg lavet en GPX fil til dig:

Faciliteter på vandreturen

Der er hverken vand eller toilet tilgængelig på vandreruten, så sørg for at have styr på det hjemmefra. Hvis du vil tænde bål, kan du finde pinde og grene i skovbunden, der er ikke sat brænde frem ved bålstederne. Det smukkeste bålsted er uden tvivl det tredje hvis man går fra parkeringspladsen og med uret rundt. 

Næste gang går jeg mod uret og slår mig ned nogle timer ved den bålplads for at fiske og lave bål. Det er nemlig tilladt at fiske på tre udvalgte steder. Husk fisketegn som du skaffer hos Fiskeristyrelsen

Andre vandreruter i nærheden

Den Danske Pilgrimsrute
Den Danske Pilgrimsrute: Helsingør - Gurre (10 km)
Sjælsø
Sjælsø Rundt (11 km)

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.