Region Hovedstaden, Vandreture i Danmark

Vandring: Dyrehaven – Vedbæk (12/18km)

Et skønt bud på en søndagstur finder du blot 20 minutter nord for København. De fleste kender dyrehaven og har måske gået en lille tur i den smukke natur, men man kan sagtens gøre det til en længere vandretur ved at zik zakke op igennem dyrehaven, Jægersborg Hegn og videre op til Vedbæk havn og station. Dem som synes 18 km er for langt eller som ikke har tid, kan hoppe fra ruten ved Skodsborg st. efter 12 km.

Etapebeskrivelse

Rute: Klampenborg st. – Vedbæk st.
Niveau: Nem
Terræn: Primært skovstier, fladt.
Længde: 17,5 km (ca. 12 km hvis man stopper ved Skodsborg st.).
Tidsforbrug: 4,5 timer inkl. frokost.
Transport: S-togslinjen C og Kystbanen kører til Klampenborg st. Der er også gode, gratis, parkeringsmuligheder. Fra Vedbæk kører Kystbanen tilbage til Klampenborg og videre mod København.

Powered by Wikiloc

Turbeskrivelse​​​​

Denne tur var min debut i mit medlemskab af De Studerendes Vandreklub. Jeg trængte sådan til en vandretur midt i specialeskrivningen, men der var ingen andre der havde lavet en lang søndagstur. Så jeg postede bare i vores Facebook gruppe at jeg ville gå den rute, om nogle ville med. Om de ville! Selvom vejret nok også spillede en rolle, så endte vi med at blive 14 personer. Personer jeg altså aldrig havde mødt. Det var utrolig hyggeligt og jeg fik snakket med de fleste. Vi startede kl. 09 ved Klampenborg station og gik først stik vest mod den anden side af dyrehaven. Der går en vej direkte derhen, men vi tog nogle mindre parallel spor. For at få flest kilometer ud af dyrehaven, var turen nemlig tilrettelagt sådan at vi zik-zakkede. Turen kom både forbi Bakken, Ulvedalene, Eremitageslottet, Bøllemosen og til sidst Vedbæk havn og station. Toiletterne ved Klampenborg station var lukket for renovation, så vi benyttede os af toiletterne i den modsatte side af dyrehaven hvor vi allerede havde gået 3km. Det viste sig at der var mulighed for at tisse flere steder, belejligt i sådan en befærdet skov. Efter toiletophold og drikkepause fortsatte vi ruten nordøst igennem ulvedalene op til Eremitageslottet. Prægtigt slot med smuk udsigt udover sletten på den ene side og Øresund på den anden side.

Vi passerede slottet og fulgte sporet til højre. Der er mange spor i Dyrehaven, så jeg var glad for at have tegnet ruten op på forhånd. Havde jeg været alene afsted havde det ikke gjort så meget, så kunne jeg bare tage en omvej eller to. Men som arrangør for en gruppe på 14 var det rart bare at tage kortet frem. En af medlemmerne fortalte at den lille by Raadvad var hyggelig at gå igennem, men vi fortsatte af den planlagte rute for at blive så meget i naturen/skoven som muligt. Vi gik nord om byen, først til vestsiden og derefter mod Skodsborg i øst. Nogle medlemmer hoppede fra her af forskellige grunde. Alle var enige om at det var fedt at der var mulighed for dette efter 12 km, fordi det gav en fleksibilitet. Vi andre fortsatte rundt om Bøllemosen og spiste vores frokost på en stor bålplads nordøst for mosen. En af medlemmerne fortalte om hvorfor den hedder Bøllemosen, men jeg kan desværre ikke huske detaljerne! Øv. Men ikke desto mindre gav det mig netop det jeg havde brug for ved en klub- historier, erfaringer og hyggeligt samvær med folk som også interesserer sig for vandring. Efter frokosten fortsatte vi ad ruten som blev betydelig nemmere at følge fordi der ikke var så mange sving. Vi fulgte en hyggelig sti langs jernbanen, omringet af træer og grønne områder. Et stykke af ruten som jeg troede ville være kedelig, men det var den slet ikke. Flere steder var der brombær langs stien og vi forkælte os selv med de søde bær. Efter nogle kilometer ad den sti ramte vi Trorødvej som vi fulgte østpå mod vandet. Ved havnen var der igen toiletter og vi overvejede at få en kop kaffe i den nærliggende café. De fleste havde dog andre planer og ville gerne hen til stationen.

Måske er disse ruter noget for dig?

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *