Region Hovedstaden, Vandreture i Danmark

Tisvildevejen: Esrum – Mårum (9 km)

Tisvildevejen er en 56-75 km. lang pilgrimsrute mellem Esrum og Tisvilde i Nordsjælland. Vandreruten blev etableret i 2018 og er særdeles godt afmærket og tilrettelagt med overnatning og seværdigheder undervejs. Læs mere om Tisvildevejen.

Rute: Esrum – Mårum
Niveau: 
Nem
Terræn: 
Grusveje / Skovsti. Kuperet, primært skov.
Længde: 
Der findes to ruter for Tisvildevejen; en kort (56 km) og en lang (75 km). Denne etape er den første på den korte rute og er 9 km.
Transport: 
Der går bus hver halve time fra Helsingør til Esrum Kloster hvor ruten starter (rejsetid ca. 30 min). I Mårum kører lokaltoget til Hillerød hver halve time (rejsetid ca. 15 min). Tjek rejseplanen.dk. Er du i bil, kan du parkere ved Esrum Kloster, og da ruten ikke er længere kan man med fordel gå samme vej tilbage og gøre ruten til 18 km, eller tage bus 362 tilbage til start.
Overnatning: Der er masser af muligheder på denne rute til at sove i naturen, på B&B eller benytte Airbnb eller brugminbaghave.dk . Læs mere under faciliteter.

Tisvildevejen Esrum-Mårum

Rutebeskrivelse og GPX

Denne etape på Tisvildevejen er guf for enhver som elsker at vandre i Sverige. Den minder så meget om Sverige, med skovsøen Esrum Sø, nåleskove, blåbær og den absolutte stilhed- noget man ikke oplever mange steder i Danmark. Man kan med fordel sove i shelteret i starten af ruten og nyde udsigten til Esrum Sø fra sin soveplads. Der er fremragende faciliteter og ruten er vel afmærket, så man behøver faktisk ikke vandrekort/GPS.

Er du alligevel sådan en som mig, der godt kan lide at have styr på det, så kan du følge etapen via AllTrails eller ViewRanger.

Denne etape af Tisvildevejen er én af fire etaper på den korte vandrerute. Læs mere om den korte og lange version af Tisvildevejen her.

Etape 2
Mårum – Annisse
Etape 4
Ramløse – Tisvildeleje

Faciliteter på vandreturen

Parkering: Der findes parkeringsmuligheder ved etapens start (Esrum Kloster) og slut (Mårum: Skovvej 43, 3230 Græsted). Bus 362 går fra Mårum tilbage til Esrum Kloster hver time og tager 8 minutter. Man kan også forlænge etapen og vandre tilbage samme vej – det er absolut ikke kedeligt!

Toiletter: Der findes toiletter ved Esrum Kloster i starten af etapen. Derefter er der et muldtoilet ved shelteret ved Esrum Sø ca. en 1 kilometer inde i ruten. Jeg er ikke bekendt med toiletfaciliteter i Mårum, men der ligger en OK tank ved rundkørselen (til højre ad Ny Mårumvej), mon ikke man kan låne et dér?

Vand: Det er muligt at få vand ved Esrum Kloster og igen ved Mårum Kirke.

Overnatning på vandreturen

Overnatning i naturen: Du kan sove i shelteret med udsigt til Esrum Sø, i starten af ruten. Her er både bålplads, vand, shelter, formuldningstoilet og udsigt ad libitum. I modsatte ende af ruten, er der teltplads ved Bolandshus. Det er en smule fra ruten, men da etapen er kort, gør det ikke så meget.

Airbnb: Jeg benytter mig ofte af Airbnb når jeg vandrer og ikke har lyst til det primitive. Jeg har fået mange dejlige oplevelser og bekendtskaber igennem privat indlogering- nogle jeg endda ser igen og igen. Der er masser af muligheder på denne etape, både i Esrum, Esbønderup og Mårum.

Bed & Breakfast: Denne overnatningsform er ikke noget jeg benytter mig særlig meget af, da jeg synes det er for dyrt og for fint til mig. Men hvis du er interesseret i det, kan du se en oversigt over B&B langs ruten her.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *