Region Sjælland, Vandreture i Danmark

Den Danske Pilgrimsrute: Ringsted – Kongskilde (28 km)

Jakobsvejen, også kendt som Den Danske Pilgrimsrute, byder på ca. 1000 km vandring i Danmark – og er en del af den officielle pilgrimsrute til Santiago De Compostela. Læs mere om Den Danske Pilgrimsrute. 

Kort over vandreruten

Om vandreruten på Sjælland

Rute: Ringsted – Kongskilde
Niveau: 
Medium (Distance)
Terræn: 
Asfalt og grusstier
Længde: 
28 km
Transport:
 Der kører mange tog og busser til Ringsted hvor ruten starter. Der er bus til Sorø St. fra Kongskilde Naturcenter, Skælskørvej 29, 4180 Sorø. Fra Sorø er der regionale og intercity tog. Det er også muligt at bestille plustur fra Kongskilde til Sorø (a.k.a. taxa til buspris- men skal bestilles min. 2 dage i forvejen). Tjek rejseplanen.dk hvor alle informationerne fremgår.
Officiel hjemmeside:https://santiagopilgrimme.dk
Overnatning: Der er flere overnatningsmuligheder ved Kongskilde. Husk at booke shelter lang tid i forvejen på Naturstyrelsens hjemmeside. Du kan også undersøge muligheder for teltning på udinaturen.dk

Overblik over overnatningsmuligheder på vandreruten

Rutebeskrivelse og GPX

Denne vandreetape fra Den Danske Pilgrimsrute er smuk, men når ikke andre ruter som Lynæs Rundt eller den sidste etape på Nordkyststien til sokkeholderne. Til gengæld, så vinder den på, at det er en forholdsvis lang rute- ideelt hvis man f.eks. træner op til en camino, og at Kongskilde Lejrplads er et yderst charmerende overnatningssted med gode faciliteter.

Muldtoilet ved Kongskilde Lejrplads

Ved lejrpladsen er der 2 shelters, teltpladser, bålplads og muldtoilet. Fra pladsen er der 1 kilometer til Kongskilde Naturcenter hvor der findes rigtige toiletter og udendørs vand. Der er flere overnatningsmuligheder i området. Find dem på udinaturen.dk

Kongskilde Lejrplads shelter

På ruten kommer man igennem et blandet landskab på landeveje og større skovstier. Man kommer hurtigt ud af byen og det er nemt at komme tilbage med bus eller plustur (taxa til buspris) fra Kongskilde. Man kan også fortsætte dagen efter på næste etape som går til Slagelse (beskrivelse kommer på bloggen snarest).

GPX: Find vej med GPS

Muslingeskalsymbol - Den Danske Pilgrimsrute

Den Danske Pilgrimsrute er markeret på ruten med den velkendte muslingeskal.

Dog er min generelle oplevelse, at man ikke kan navigere udelukkende efter disse skilte da skiltningen ofte er mangelfuld. Jeg har derfor uploadet GPX-filen fra vandreturen til AllTrails og ViewRanger. Brug din mobil telefon til at følge ruten. Der var fint med signal hele vejen.

Faciliteter og forplejning på vandreturen

Proviantering er muligt i Ringsted.

Toiletfaciliteter er tilgængelig ved stationen i Ringsted, ved Alsted Kirke/Forsamlingshus (ca. halvvejs) og igen ved ankomst til lejrpladsen i Kongskilde.

Vand kan du ligeledes finde ved Ringsted station, ved Alsted Kirke (ca. halvvejs) og ved Lejrpladsen i Kongskilde.

Se næste etape: Kongskilde – Slagelse (18 km)

Andre vandreruter i Danmark og Sverige

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *