Region Sjælland, Vandreture i Danmark

Den Danske Pilgrimsrute: Kongskilde – Slagelse (18 km)

Jakobsvejen, også kendt som Den Danske Pilgrimsrute, byder på ca. 1000 km vandring i Danmark – og er en del af den officielle pilgrimsrute til Santiago De Compostela. Læs mere om Den Danske Pilgrimsrute. 

Om vandreruten på Sjælland

Rute: Kongskilde – Slagelse
Niveau: 
Let
Terræn: 
Brede skovstier, primært grus
Længde: 
18 km
Transport:
 Der er bus fra Sorø St. til Kongskilde Naturcenter, Skælskørvej 29, 4180 Sorø. Fra Slagelse er der regionale og intercity tog. Det er også muligt at bestille plustur til Kongskilde til Sorø (a.k.a. taxa til buspris- men skal bestilles min. 2 dage i forvejen). Tjek rejseplanen.dk hvor alle informationerne fremgår.
Officiel hjemmeside: https://santiagopilgrimme.dk
Overnatning: Der er flere overnatningsmuligheder ved Kongskilde. Husk at booke shelter lang tid i forvejen på Naturstyrelsens hjemmeside. Du kan også undersøge muligheder for teltning på udinaturen.dk. I Slagelse er det mere problematisk, der der ikke findes shelter i nærheden. Prøv brugminbaghave eller overnat på Airbnb eller lokale B&B.

Lejrpladsen ved Kongskilde Naturcenter

Se også forrige etape: Ringsted – Kongskilde (28 km)

Rutebeskrivelse og GPX

Denne vandreetape fra Den Danske Pilgrimsrute foregår primært i skov, væk fra asfalt og bebyggelser. Den starter med rutens klare højdepunkt, forbi ‘bjerget’ ved Kongskilde Naturcenter, hvor der er den smukkeste udsigt over Tystrup Sø.

Tystrup Sø ved Sorø

Det er rutens klare styrke, at man vandrer væk fra asfalt og bebyggelser, men derudover er denne etape lidt ensformet. Men hvis du søger en lang skov etape, med enkelte drastiske stigninger, så er denne etape et rigtig godt bud.

Vi overnattede ved Kongskilde Lejrplads– et yderst charmerende overnatningssted med gode faciliteter. Læs om shelterpladsen i beskrivelsen af forrige etape. Vi startede med at gå en kilometer ned til Kongskilde Naturcenter hvor vi tankede vand og benyttede toilettet.

Derefter tog vi en lille afstikker fra ruten, for at gå op ad ‘Bjerget’ ad en trampesti for at nyde morgen udsigten fra 55m højde.

Udsigten fra Bjerget ved Tystrup Sø

Jeg må ærligt tilstå, at jeg ikke husker det vilde fra turen derefter. Snakken gik så lystigt med de andre i vandregruppen, at jeg (igen) glemte at nyde naturen mens jeg var der. Men ruten var måske også lidt kedelig for en skovbo som mig. Misforstå mig ikke- jeg ELSKER skov, det er derfor jeg bor der. Men der skal meget til at give mig en wow-effekt i de danske skove efterhånden.

Men jeg kan da godt se nu, hvor jeg kigger på billeder fra turen, at skoven var dejlig grøn og frodig. Og sådan var ruten det meste af turen, så hvis du søger en vandretur i skoven, så er den her tur absolut fantastisk.

Muslingeskalsymbol

Den Danske Pilgrimsrute er markeret på ruten med den velkendte muslingeskal.

Dog er min generelle oplevelse, at man ikke kan navigere udelukkende efter disse skilte da skiltningen ofte er mangelfuld. Find derfor min uploadede GPX-filen fra vandreturen på AllTrails. Brug din mobil telefon til at følge ruten. Der var fint med signal hele vejen.

Faciliteter og forplejning på vandreturen

Proviantering er mulig i Slagelse

Toiletfaciliteter er tilgængelig ved Kongskilde Naturcenter og ved ankomst til Slagelse.

Vand kan du ligeledes finde ved Kongskilde Naturcenter og igen ved ankomst til Slagelse.

Andre vandreruter i Danmark og Sverige

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *