Region Midtjylland, Vandreture i Danmark

Ry-Himmelbjerget-Ry (15 km)

Etapebeskrivelse

Rute: Ry-Himmelbjerget-Ry
Længde: 15 km
Niveau: Let
Terræn: 
Skovstier, kuperet
Tidsforbrug: 
2-3 timer
Transport: 
ca. 30 minutter fra Århus banegård. Ud/hjem: Tjek rejseplanen for togtider til Ry. Der er flere parkeringsmuligheder i Ry.

Turbeskrivelse

I oktober var jeg på et 2-dages forretningsophold i Århus, som jeg lagde torsdag og fredag så jeg kunne forlænge mit ophold til søndag for at vandre i det smukke område omkring Silkeborg. Det er en virkelig fin måde at komme ud og vandre andre steder end mit elskede Nordsjælland- så det er absolut ikke sidste gang jeg arrangerer på den måde. Men da jeg ikke både kan have fuld oppakning i vandregrej og business tøj med hver gang, blev det en dagstur som kun krævede mine vandresko/kondisko og en lille rygsæk.

Jeg havde Meghan med fra Australien, som jeg kender igennem De Studerendes Vandreklub og som var med mig i Sverige. De Studerendes Vandreklub? What? – Nej, jeg er faktisk færdig med at læse (Gudskelov!) men faktisk er klubben for alle- de hænger bare fast i navnet for bl.a. at tiltrække yngre medlemmer.

Jeg har ikke været på Himmelbjerget siden jeg var meget lille- og husker det som noget ret kedeligt. Men nu har jeg jo også fået et nyt, mere voksent og naturelskende syn på sagen og oh my! Sikke en dejlig tur! Jeg ville gerne have gået fra Ry til Silkeborg, men Meghan havde en dårlig fod og så blev det sådan. Det var en skøn tur uanset hvad- og mega hyggeligt med selskab.

En “fake” bakke

Er man en lille smule interesseret i historie, så finder man hurtigt ud af at Himmelbjerget, på trods af sine 147 højdemeter hverken er et bjerg eller Danmarks højeste punkt. Faktisk er det heller ikke en ægte bakke.

Himmelbjerget.dk skriver at “da istiden var forbi, gravede de enorme smeltevandsmasser sig ned i jordlagene og dannede de tunneldale, hvis skrå sider danner den “falske” bakke – i modsætning til den “ægte” bakke, som er jævnt afrundet til alle sider. I tunneldalen, som skabtes af smeltevandet, findes den smukke Julsø, over hvis overflade Himmelbjerget rejser sig”.

Officielt er det Yding Skovhøj som kommer ind på førstepladsen over Danmarks højeste punkt med sinde 172,54 m.o.h- hvis altså man medregner den bronzealderhøj bygget på toppen af bakken. Det højeste naturlige ikke-menneskeskabte punkt er Møllehøj og står 170,86 m.o.h. Begge ligger syd for Skanderborg- så det kunne måske mynte sig ud i den næste tur “på toppen”.

VANDREKORT & RUTE

Vandrekort er ikke nødvendigt. Følg skovstien og de røde prikker til himmelbjerget. Men alligevel- er du research fanatiker som mig, så se et online vandrekort her:

Powered by Wikiloc

FACILITETER

Der er mange faciliteter i Ry, både indkøb, parkering, toiletter og transport. Der er ligeledes toiletter, turistinformation, små-boder og ishus ved Himmelbjerget.

Læs mere om åbningstider, parkeringsmuligheder osv. på himmelbjerget.dk

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *