Region Hovedstaden, Vandreture i Danmark

Nordkyststien: Tisvildeleje – Hundested (20 km)

Nordkyststien er en 66 kilometer lang vandrerute fra Helsingør til Hundested hvor man følger den smukke nordsjællandske kyst, også kaldet Den Danske Riviera. Her er udsigt ad libitum, enestående natur, klitter, klinter og lange stræk helt nede ved vandkanten. Læs mere om Nordkyststien

Vandring på Nordkyststien

Kort over vandreruten Nordskyststien

Rute: Nordkyststien etape 3: Tisvildeleje – Hundested
Niveau: 
Medium (Hård hvis man går op og ned på stranden ad de stejle trapper)
Terræn: 
Asfalt/grusstier/strand
Længde: 
20 km
Transport:
Fra både Tisvildeleje og Hundested går der lokaltog Tjek rejseplanen.dk
Overnatning: Der er enkelte shelter eller teltpladser langs denne rute. Benyt www.udinaturen.dk, www.brugminbaghave.dk for at se mulighederne i naturen eller sov under åben himmel på stranden. Alternativt kan du søge på Airbnb, B&B eller hotel for mere luksuriøse ophold.

Rutebeskrivelse og GPX

Velkommen til hvidvinsruten! Du er nu kommet til den del af Danmark, der udover Skagen i uge 29, har størt koncentration af Audi’er, hvidvin på køl og sommerhuse i million-klassen. Man kan hurtigt få lidt snob-udslæt, men hvis der er noget de rige de kan, så er det at indtage områder der er blandt de bedste. Heldigvis er naturen vores allesammens, så på med vandreskoene og kom med på en vandretur lidt ud over den sædvanlige.

Hvis du ikke kommer fra forrige etape, men blot er på dagstur, så snyd ikke dig selv for et ophold i Tisvildeleje hvor etapen starter. Måske kan du ankomme dagen før, eller spise morgenmad i byen. Uanset, oser Tisvildeleje af romantisk sommerhusstemning over det hele med hyggelige gamle sommerhuse, hybenroser og grillduft over alt. Det er klart et ophold værd.

Ruten tager dig igennem den magiske troldeskov som mit barn kalder Tisvildehegn. Naturen er nemlig noget helt særlig her. Der er rimelig trafikkeret på de største stier, men hiv AllTrails app’en frem og find de mindre stier hvor du kan nyde den helt særlige natur for dig selv. Mange af stierne går nemlig parallelt med hinanden og ender alle ved Melby Overdrev.

Melby Overdrev er virkelig også et syn for sig! De åbne vidder, sandbakkerne og græsset minder mig om min vandretur til Nationalparken Thy

Velfortjent hvil ved Melby Overdrev hvor jeg undersøger en dårlig fod . Smerte er gemt bag smilet, men humøret fejlede ikke noget.

Den første gang jeg gik ruten (2017), måtte jeg afvige fra ruten for at gå en smutvej til Hundested på grund af en skade. Jeg havde simpelthen gået for mange kilometer ift. konditionen og antal kilo på ryggen. Det gjorde ondt i min fod de næste 2 måneder efter turen.

Så lyt altid til kroppen, undervurder ikke vægten i rygsækken eller distancerne.

Ved ankomst til Liseleje er der rig mulighed for proviantering i den lokale Spar købmand eller at få sig en velfortjent is (eller hvem sagde hvidvin?).

Jeg genoptager ruten juleaftensdag 2020 efter min afbrudte tur i 2017. Efter Liseleje går man igennem et hyggeligt gammelt sommerhuskvarter hvor hver sommerhus er sin egen skønhed. Der er i hvertfald rigeligt at kigge på imens man trasker ad den asfalterede vej. Man kan fornemme midt om vinteren hvor grønt og frodigt der vil være om sommeren.

Når man drejer ned af Bukketornvej, er der mulighed for, at fortsætte lige ud og ned af en stejl trappe til stranden. Det var en fantastisk oplevelse. Du kan komme op igen for ‘enden’ af stranden- der hvor du ikke længere kan gå på sand for de store klippesten. Den lille afstikker her er ikke for de utrænede… trapperne gav sved på panden og ekstra frisk luft i lungerne!

Trappe på Nordkysstien

Tilbage på vejen igen, fortsætter ruten af Nødebovejen indtil man i svinget drejer fra ved parkeringspladsen og går af en grusvej op ad bakke. Der står at vejen er blind, men der er en gangsti for enden som ledere videre af ‘bagvejen’ til cykelruten Nordkystruten. Som jeg beskriver på hovedsiden, er der, på trods af sammenflet ind imellem, lidt forskelle for hhv. cykel- og vandreruten. Sidstnævnte kommer ned på stranden og af smallere stier.

Udsigt ad libitum på Nordkyststien

Efter lidt tid, fletter ruten sammen med Spodsbjergstien som fører ned til Spodsbjerg fyr og videre til Knud Rasmussens hus som ligger med den skønneste udsigt over Kattegat. Men hvem fa’en er ham Knud Rasmussen?

Oplevelser på Nordkyststien: Knud Rasmussens Hus
Knud Rasmussens hus

LMGTFY (Let Me Google That For You): Knud Rasmussen var en Grønlandsk-Dansk polarforsker (1879-1933) og hans hus er idag et museum. Ved huset kan man passende tage de sidste hvil inden man fortsætter ned ad bakken og direkte ind i hjertet af Hundested (som åbenbart er kirkegård for de gamle DSB tog?)

Slutningen på Nordkyststien: Ankomst til Hundested Station

Jeg håber du fandt beskrivelsen inspirerende og anvendelig. Tøv ikke med at smide en kommentar til mig 👇🏻

Andre vandreetaper på Nordkyststien

<< Tilbage til hovedbeskrivelsen af Nordkyststien (70 km)

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

4 thoughts on “Nordkyststien: Tisvildeleje – Hundested (20 km)

 1. Hej Louise
  Jeg løber ofte i nordkystområdet fra Hundested til Helsingør, men jeg er en klovn til at finde rundt, så derfor benytter jeg mig ofte af navigationen på mit ur!
  Er der et sted hvor man kan downloade dine ruter som gpx filer?

  På forhånd
  Tusind tak for svar og rigtig god påske.
  De bedste hilsner
  Alex

  1. Hej Alex

   Jeg har det som regel ikke slået til, så folk ikke kopierer mine ruter 🙂 På Wikiloc can du trykke download øverst til højre og derefter send til Garmin, Suunto eller lignende. Håber det hjælper!.

 2. Hej Louise,
  Så link til din hjemmeside på langdistance vandre gruppen.
  Det er super inspirerende at læse om dine ture og erfaringer.
  Jeg følger med lidt endnu.

  Dbh Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *