1000-års egene i Jægerspris (10 km)

Oplev Nordeuropas måske ældste løvtræer: Kongeegen, Storkeegen og Snoegen

I Nordskoven ved Jægerspris Slot finder man Kongeegen, Danmarks ældste levende væsen som anslås til at være mellem 1500 og 2000 år gammel. Det gør den til Danmarks og sandsynligvis også Nordeuropas ældste og tykkeste egetræ. I nærheden af Kongeegen findes to andre fortryllende egetræer, Storkeegen og Snoegen, med godt 1000 år på bagen. Kom med på den 13 km lange vandretur. 

#vandringidanmark #vandretureidanmark #vitaminn
Følg mig på Instagram

KÆMPEEGENE I JÆGERSPRIS NORDSKOV

Der er ikke så meget at sige til denne korte vandrerute. Den er super nem, den følger de større skovveje og der er skiltet godt til egene.  Det er muligt at gå ruten med barnevogn eller cykle turen. Dog vil jeg sige, at der hverken var toiletter, vand eller borde-bænke sæt undervejs. Der er vand ved kirken ved rutens begyndelse. Har man energi til overs efter turen, er der masser af seværdigheder i nærheden, bl.a. Jægerspris Slot, Kulhuse Havn, Frederikssund Museum Færgegården, Julianehøj, Jættestuer,  Thyrashøj m.m. 

Nordskoven med de fortryllende ege er ikke en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland, hvilket er lidt ærgerlig, for waow! Det her er en af de oplevelser, hvor man for alvor mærker, at der er noget større end en selv. Kongeegen var allerede et stort træ, da Vikingekongen Gorm den Gamle regerede over Danerne. De har overlevet tusinde års storme, vintre, tørke, krige og små dumme idioter som f.eks. fældede det ikoniske Engelske træ for nylig. 

Kongeegen. Copyright VitaminN 2023
Snoegen. Copyright VitaminN 2023

FLERE TURE

1000-års egene i Jægerspris (10 km)

1000-års egene i Jægerspris (10 km) Oplev Nordeuropas måske ældste løvtræer: Kongeegen, Storkeegen og Snoegen I Nordskoven ved Jægerspris Slot finder man Kongeegen, Danmarks ældste

Køge Å Stien (22 km)

Køge Å stien er en 22 km lang cykel- og vandresti, som følger Køge Å fra Køge til Borup. Køge Å stien byder på et smukt og varieret stiforløb – gennem skov, langs med moser, gennem landsbyer og med udsigter til det åbne land. En skøn vandrerute på Sjælland!… Læs mere Køge Å Stien (22 km)

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.