Region Sjælland, Vandreture i Danmark

Den Danske Pilgrimsrute: Ringsted – Glumsø (15 km)

Jakobsvejen, også kendt som Den Danske Pilgrimsrute, byder på ca. 1000 km vandring i Danmark – og er en del af den officielle pilgrimsrute til Santiago De Compostela. Læs mere om Den Danske Pilgrimsrute. 

Rute: Ringsted st. – Glumsø st.
Niveau: 
Nem
Terræn: 
Primært asfalt og markstier 
Længde: 
ca. 15 km
Transport: 
Der kører tog til både Ringsted og Glumsø, så denne etape er også ideel hvis man kommer i bil. Parker ved Ringsted og tag toget tilbage fra Glumsø. Tjek rejseplanen.dk
Overnatning: Der er primitivt shelter- og teltplads syd for Glumsø, eller fortsæt 8 km til Skelby hvor der er B&B.

Rutebeskrivelse + GPX

KLIK HER FOR KORT

Fremragende faciliteter med få mennesker

Etapen er en del af den 1000 km lange pilgrimsrute i Danmark, og kan nemt forlænges den ene og den anden vej. Den er nem at komme til og fra med tog og der er gode faciliteter undervejs. Det er også en af de etaper jeg gerne vil tilbage til en sommerdag.

Ruten overraskede mig positivt, særligt fordi man i lange stræk følger den meget kendte og smukke Suså. Susåen er som bekendt et kajak- og kano hotspot, hvilket giver rigtig mange gode faciliteter imens man faktisk har selve vandreruten for sig selv. Den får 4 af 5 stjerner.

Jeg var afsted en kold januarweekend, men jeg kan forestille mig, at der kan være ret så crowded ved de vandnære shelters og teltpladser i sommerhalvåret. Vi gik lidt længere, nemlig til Skelby og overnattede på deres B&B for at fortsætte dagen efter til Næstved.

Det kan varmt anbefales, især i de kolde måneder hvor det er for koldt til telt. Det drives af frivillige gamle damer og det er som at komme hjem i deres stuer! Husk at proviantere i Glumsø, der er nemlig intet i Skelby.

Ellers kan du overnatte sydvest for Glumsø ved Glumsø Skov Lejrplads hvor der er to shelters, bålplads og et lille område til 2-3 telte. Der er ikke vand eller toilet. Pladsen skal bookes i forvejen. Jeg har ikke selv set dette shelter, da vi gik forbi.

Fra Glumsø går der tog tilbage til Ringsted og videre.

<< Tilbage til oversigten over etaper

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.