Region Hovedstaden, Vandreture i Danmark

Den Danske Pilgrimsrute: Ballerup-Taastrup (16 km)

Jakobsvejen, også kendt som Den Danske Pilgrimsrute, byder på ca. 1000 km vandring i Danmark – og er en del af den officielle pilgrimsrute til Santiago De Compostela. Læs mere om Den Danske Pilgrimsrute

Etapebeskrivelse

Rute: Ballerup – Taastrup (16 km)
Niveau: 
Nem.
Terræn: 
Primært markstier og asfalt til start/slut.
Længde: 
ca. 16 km
Transport: 
S-toget og busser fra Nordsjælland stopper i Ballerup hvor ruten påbegyndes. Fra Taastrup kører både S-tog og tog. Benyt www.rejseplanen.dk.
Overnatning: Der er flere muligheder for overnatning i shelter og telt langs ruten, bl.a. er der fri teltning i Vestskoven mellem Ballerup og Albertslund. Tjek udinaturen.dk og shelter app’en for faciliteter og booking-status. Du kan også sove på et Bed&Breakfast, benytte Airbnb eller hotel i Ballerup eller Taastrup.

Den Danske Pilgrumsrute: Ballerup

Her er en lige-til tur som fortsætter i tro kopi fra den forrige etape Farum-Ballerup (14 km). Nogle kilometers kedelig asfalt i start og slut afbrudt af en wow effekt imellem.

Det bliver ved med at overraske mig, hvor stille der er på midten af denne etape taget motorvejens nærhed i betragtning. På min vandretur ved Sorø Søerne (19 km) kunne man nemlig høre motorvejens trafikstøj hele tiden, selvom det var længere væk end på dette tur. Men ligeledes på etapen Farum-Ballerup, overraskede stilheden mig og hvordan ruten formåede at snog sig igennem grønne oaser så man glemmer hvor tæt man er på Danmarks hovedstad.

Symbolen på den danske pilgrimsrute
Pilgrimsrutens officielle symbol

Igen galt med rutemarkeringen

Jeg ved godt, at jeg har gentaget mig selv over de sidste tre etaper.. så er du kommet direkte fra at læse dem, så undskyld. Men hvis du er ny på bloggen, så opdager du nok hurtigt at jeg har et anstrengt forhold til Pilgrimsrutens markering 😅 som er mangelfuld, forvirrende og uegnet at navigere efter hvis man har trådt jord i Sverige bare én gang (hvor rutemarkeringen er top notch).

👉🏻 Som altid er løsningen jo bare: Masser af strøm på mobilen (eventuelt en powerbank) og så bare følg GPSen via AllTrails. Mangler du spænding i livet kan du også bare følge skiltene og ligne et spørgsmålstegn 117 gange.

Fin fauna på ruten

Fin tur men ikke noget særligt

Jeg tror dommen over dagens etape er, at det er en ganske fin rute uden dog at være noget særligt. Gå den hvis du vil have et stempel i dit pilgrimspas eller fordi du trænger til noget andet at kigge på i nærheden af København. Andet er der vist ikke at rapportere om herfra.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *