Region Hovedstaden, Vandreture i Danmark

Den Danske Pilgrimsrute: Allerød-Farum (10 km)

Jakobsvejen, også kendt som Den Danske Pilgrimsrute, byder på ca. 1000 km vandring i Danmark – og er en del af den officielle pilgrimsrute til Santiago De Compostela. Læs mere om Den Danske Pilgrimsrute. 

På trods af sin relative nærhed af Danmarks hovedstad – og dertil følgende trafikstøj og menneskemylder, så formår denne vandrerute at finde de små oaser og sno sig igennem den smukke natur det meste af vejen. Jeg følte ikke, at jeg var i Københavns forstad. Der manglede dog skiltning, så tag kort/gps med. Alt i alt en god søndagstur, hvis man ikke har lyst til at køre så langt væk fra hovedstaden.

Rute: Allerød – Farum
Niveau: 
Nem.
Terræn: 
Skovstier, markstier og en smule asfalt til sidst.
Længde: 
ca. 10 km
Transport: 
S-toget stopper i Allerød hvor ruten påbegyndes. Fra Ballerup kører også S-tog og busser. Benyt www.rejseplanen.dk.
Overnatning: Der er flere muligheder for overnatning i shelter og telt, bl.a. det store fritelt-område ved Ravnsholt og Lejrpladsen Mørkebakke – begge syd for Allerød. Ved Farum er der rigtig mange muligheder. Tjek udinaturen.dk for faciliteter og booking-status. Du kan også sove på et Bed&Breakfast, benytte Airbnb eller hotel.

overnatning i farum - oversigt over teltpladser og shelters

Faciliteter: Ruten går fra by til by, så der er rig mulighed for proviantering og toiletbesøg ved start og slutningen af vandreruten.

Vandrekort og GPX

Følg de klassiske muslingeskaller eller brug din telefon eller gps som vejviser. Du kan downloade ruten som GPX fil hos AllTrails, ViewRanger eller WikiLoc.

Du kan også finde hele pilgrimsruten på WayMarkedTrails.

Andre etaper på Den Danske Pilgrimsrute

Vandring

< Forrige etape
Hillerød-Allerød 14 km

Tilbage til oversigten

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

2 thoughts on “Den Danske Pilgrimsrute: Allerød-Farum (10 km)

 1. Hej Louise,

  Jeg søgte vandreture på internet og fandt Vitamin N. Jeg har blandt andet gået Allerød til Farum. Den sidste del af turen gennem Farum er ikke særlig spændende.

  Jeg gik turen én gang til men kun til Stavnsholt Gydevej, hvor jeg vente om og gik tilbage til Allerød. En god tur på 12,7 km. Man ser forskellige ting på vej til Stavnsholt Gydevej og andre ting på vejen tilbage til Allerød.

  Hvis man kommer i bil til Allerød, så er der god gratis parkering ved Mongu Park, hvor turen starter.

  Med venlig hilsen

  Ib Solgaard Andersen

  1. Hej Ib, tak for din kommentar. Jeg er ganske enig i, at den sidste tur ikke er super spændende. Den slår dog ikke pilgrimsetapen Taastrup-Roskilde på kedsomhedsbarometret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *