9 Bedste Vandreture i Nordsjælland

9 Bedste Vandreture i Nordsjælland

Søger du efter den bedste vandretur i Nordsjælland? Jeg har boet 8 år i Helsingør og vandret Nordsjælland tynd. På denne side har jeg håndplukket 9 yndlings dagsture, som du kan vandre i Nordsjælland. Alle vandreruterne indeholder al den information du skal bruge om transport, faciliteter langs ruterne, opdaterede kort og GPS, personlige beskrivelser og meget mere. 

Så er det bare at snøre vandrestøvlerne, spidse vandrestavende og pakke vandrerygsækken med en god madpakke. God tur! 🥾

Gurre Sø rundt (10 km)

I Kongernes Nordsjælland, ca. 10 km stik-vest fra Helsingør, finder man Gurre Sø tæt ved ruinerne af Gurre Slot. Det er en smuk vandrerute i Nordsjælland forbundet med Den Danske Pilgrimsrute og Den Danske Klosterrute. Kan man gå Gurre Sø rundt? Ja det kan man, og det er en skøn 10 kilometers tur med mange skønne steder at holde pause, tænde bål og endda fiske.

Lynæs rundt (10 km)

En lille vandretur med stor selvtillid. Måske var det højdemeterne der gjorde udslaget, med udsigten over Roskilde Fjord. Eller den totale stilhed? Det kunne også være min overraskelse over at ‘Amtsvejen’ ikke er en trafikeret landevej, men en øde marksti med kun heste som selskab? Turen er min #1 favorit i Nordsjælland.

Nordkyststien etape 3 (20 km)

Nordkyststien er en 66 kilometer lang vandrerute fra Helsingør til Hundested hvor man følger den smukke nordsjællandske kyst, også kaldet Den Danske Riviera. Her er udsigt ad libitum, enestående natur, klitter, klinter og lange stræk helt nede ved vandkanten. Turens tredje etape er 20 kilometer lang og går fra Tisvildeleje til Hundested.

Hornbæk Plantage (10 km)

Midt i Den Danske Riviera ligger Hornbæk – badebyen med 3.600 indbyggere og godt 35.000 feriegæster årligt. Og har man været i Hornbæk på en varm sommerdag, så forstår man godt hvorfor folk valfarter dertil. Skovene, vandet og byen smelter sammen på forunderligste vis og så kan byen byde på Danmarks måske bedste badestrand. Denne rundtur byder på ‘det bedste af Hornbæk’ og er smuk uanset årstid.

Den Danske Klosterrute Etape 2 (16 km)

Den ca. 2300 km. lange klosterrute går fra Helsingør til Frederikshavn og forbinder ca. 50 af de steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Denne etape starter ved slotsruinen i Gurre og slutter ved Esrum Kloster. Uanset om du er i bil eller med offentligt transport kan du nemt komme til og fra ruten.

Tilsvildevejen Etape 1: Esrum-Mårum (9 / 18 km)

Tisvildevejen er en 56-75 km. lang pilgrimsrute mellem Esrum og Tisvilde i Nordsjælland. Vandreruten blev etableret i 2018 og er særdeles godt afmærket og tilrettelagt med overnatning og seværdigheder undervejs. På den førte etape, fra Esrum til Mårum kommer du ind i skovens dybe stille ro, som man sjælendt finder magen til andre steder i Danmark. 

Arresødal Rundt (14 km)

Med udgangspunkt fra smukke Frederiksværk byder denne tur på masser af variation: Først igennem islandskabet Arresødal ud mod åbne marker og enge, et strejf forbi vandkanten ved Arresø, igennem skoven i Sonnerup Skov og tilbage ad hyggelige snørklede stier på toppen af Halsnæs, med en udsigt der siger spar to. Dette er en tur der vil noget.

Tisvildevejen: Annisse - Ramløse (11km)

Kære naturelsker, du vil ELSKE denne etape som tager dig ud i det åbne landskab og forkæler dig med udsigt efter udsigt. Vælg en vindstille og solrig dag, så er du garanteret en fantastisk tur. Turen går fra Annisse til Ramløse ad Tisvildevejen – en 56-75 km. lang pilgrimsrute mellem Esrum og Tisvilde i Nordsjælland.

Dyrehaven - Skodsborg - Vedbæk (12 eller 18km)

Et skønt bud på en søndagstur finder du blot 20 minutter nord for København. De fleste kender dyrehaven og har måske gået en lille tur der, men man kan sagtens gøre det til en længere vandretur ved at zig zagge op igennem dyrehaven, Jægersborg Hegn og videre op til Vedbæk havn og station. Dem som synes 18 km er for langt eller som ikke har tid, kan hoppe fra ruten ved Skodsborg st. efter 12 km.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.