Den Danske Pilgrimsrute

Siden er under opbygning

985 km vandring ad Den Danske Pilgrimsrute
Den Danske Pilgrimsrute fortsætter de Norske og Svenske Pilgrimsruter syd mod Santiago. Derfor starter ruterne også ved typiske ankomstpunkter fra Norge og Sverige og ender i Tyskland. Med start i Helsingør, København, Hirtshals eller Frederikshavn kan du altså vandre mange hundrede kilomenter syd på… og fortsætte til Santiago om du vil.

Den Danske Pilgrimsrute symbol
Pilgrimsrutens symbol

Kom mere ud i hverdagen
Der findes flere gode sider om Den Danske Pilgrimsrute hvor du kan få et overblik og se forskellige etaper som du kan vandre . Men dét som jeg håber at kunne byde ind med, er ved hjælp af billeder og gode beskrivelser, at give dig lyst til at vandre disse ruter i weekender og hverdage. Derfor har jeg delt etaperne op i dagsetaper og område- også kan du ved at kombinere dem og dermed vandre flere dage. Jeg opdaterer beskrivelserne løbende, men kan du ikke klikke på billedet, så brug WayMarkedTrails til at finde vej.

Sjælland + Lolland-Falster
Helsingør – Roskilde
København – Roskilde
Roskilde – Ringsted
Ringsted – Korsør
Ringsted- Rødby

Fyn
Nyborg – Odense
Odense – Bøjden
Odense – Vejen

Jylland
Hirtshals – Viborg
Frederikshavn – Viborg
Viborg – Vejen
Vejen – Padborg
Fynshav – Padborg


Nordsjælland (120 km)

Den Nordsjællandske del af vandreruten starter i Helsingør og går sydvest mod Esrum, Hillerød, Allerød, Farum, Ballerup, Høje Taastrup og fletter derefter sammen med den Københavnske del i Roskilde.

Nordsjælland (og nu Kongernes Nordsjælland) er kendt for dets smukke natur – og med ret. Vandreruten byder på store skove, nationalparker, søer, marker og strand. Alle dele af ruten er let tilgængelig med offentlig transport, der i denne del af Danmark kører ofte og mange steder. Vil du overnatte i shelter eller telt, må du dog påregne at sove midt i etaperne, da etaperne går fra by til by. Jeg vil derfor anbefale at koble 3 etaper sammen og sove cirka halvvejs. Jeg prøver at beskrive så godt som muligt hvor på ruten man kan overnatte og finde diverse faciliteter undervejs. God fornøjelse!

Kronborg i Helsingør
Helsingør – Gurre (10 km)
Læs mere
Gurre – Esrum (16 km)
Læs mere
Esrum – Hillerød
(17 km)
Hillerød – Allerød
(14 km)
Allerød – Farum
(10 km) Læs mere
Farum – Ballerup
(14 km) Læs mere

Ballerup – Taastrup
(16 km) Læs mere
Taastrup – Roskilde (16 km)
Læs mere

København (51 km)

Det unikke ved København – i forhold til andre hovedstæder – er, at man hurtigt kommer på afstand af storbyen og ud i fantastisk natur.

Denne del af pilgrimsruten starter ved lufthavnen, over fælleden til Ishøj og videre ud i det smukke danske landskab til Roskilde, hvor denne del af Pilgrimsruten fletter med den fra Nordsjælland. Denne rute er et perfekt weekend-projekt, med start i Roskilde fredag eftermiddag og slut i København om søndagen (dvs. bagfra).

Kastrup – Ishøj
(22 km)
Ishøj – Reerslev
(19 km)
Reerslev – Roskilde
(10 km)

Midt- og vestsjælland (115 km)

Midt- og vestsjælland får alt for lidt opmærksomhed i vandreverdenen, hvis du spørger mig. Der er mindst lige så skøn natur som det mere populære Nordsjælland, men her kan du nyde åbne landskaber og højt til himlen.

Vandreruten går fra Roskilde til Korsør, i alt 155 km fordelt på seks unikke etaper. Hovedbyerne Roskilde – Ringsted – Slagelse – Korsør er alle forbundet med Intercity-tog og derfor meget nemt at komme til og fra. Lidt sværere er det for Skjoldenæsholm og Kongskilde og det er derfor oplagt som weekendtur med overnatning!

Roskilde – Gl. Lejre (11 km)
Læs mere
Gl. Lejre – Skjoldenæsholm
(15 km)
Skjoldenæsholm – Ringsted
(17 km)
Den Danske Pilgrimsrute
Ringsted – Kongskilde
(28 km) Læs mere
Kongskilde – Slagelse
(18 km) Læs mere
Slagelse – Korsør
(22 km)

Sydsjælland + Lolland-Falster (145 km)

Sydsjælland og måske særligt Lolland-Falster kan noget. Her får du for alvor fornemmelsen af, at være alene og i ét med naturen.

Det har sine ulemper at togene og busserne kører sjældnere – men det har i den grad også sin charme. For tilbage står du, bogstaveligt talt, på lars tyndskids roemark og det eneste du behøver forholde dig til, er hvilken vej du skal gå. Glem ikke en kopi af Den der blinker er bange for døden – en selvbiografisk roman om et enebarn, som vokser op i 1960’ernes Nykøbing Falster. Så er fordybelsen vist komplet.

Ringsted – Glumsø
(16 km) Læs mere
Glumsø – Næstved
(22 km) Læs mere
Næstved – Lundby
(16 km)
Lundby – Vordingborg
(16 km)
Vordingborg – Guldborg
(27 km)
Guldborg – Sakskøbing
(13 km)
Sakskøbing – Maribo
(14 km)
Maribo – Rødby Havn
(21 km)

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Få besked når der kommer nyt indhold 📩 🥾

Jeg spammer ikke, promise! Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet samtykker du til, at jeg må sende dig emails med nyheder og tilbud. Afmeld når som helst. Læs min privatlivspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *