Region Hovedstaden, Vandreture i Danmark

Gurre sø rundt (10 km)

I Kongernes Nordsjælland, ca. 10 km stik-vest fra Helsingør, finder man Gurre Sø tæt ved ruinerne af Gurre Slot og som en del af Den Danske Klosterrute. Det oser af historie i dette område og det kan der læses meget mere om her. Der er også mange ting som området kan byde på, bl.a. bådudlejning, ruiner, Sankt Jakobs Kapel, Store Ø osv. Se oversigtskort og beskrivelse her.

Kan man gå Gurre Sø rundt? Ja det kan man, og det er en skøn 10 kilometers tur med mange skønne steder at holde pause, tænde bål og endda fiske. Det blev for mit vedkommende til en hel dag her i efterårsferien med vandretur, bål og en god bog- en tiltrængt pause fra mand, børn og den digitale verden 🙂 Turen får 3 af 5 stjerner af mig, hvilket er ret fint for en “almindelig” sti i skoven. Den vinder med de gode udsigtspunkter ud over søen. God tur!

Rute: Gurre Sø rundt
Længde: 10 km
Niveau: Let
Terræn: 
Skovstier, fladt
Tidsforbrug:
2-3 timer
Transport:
ca. 15 minutter fra Helsingør med bus eller bil.

Ud/hjem: Tjek rejseplanen for bustider, stå af ved Gurrevej 430. Er du i bil kan du parkere flere steder på sydsiden af søen.

VANDREKORT & RUTE

 Vandrekort er ikke nødvendigt. Følg skovstien og de gule prikker rundt om søen.

 

FACILITETER

Der er hverken vand eller toilet tilgængelig på ruten, så sørg for at have styr på det hjemmefra. Hvis du vil tænde bål, kan du finde pinde og grene i skovbunden, der er ikke sat brænde frem ved bålstederne. Det smukkeste bålsted er uden tvivl det tredje hvis man går fra parkeringspladsen og med uret rundt. Næste gang går jeg mod uret og slår mig ned nogle timer ved den bålplads for at fiske og lave bål. Det er nemlig tilladt at fiske på tre udvalgte steder:

Fiskekort & bådudlejning: Kontakt Jan & Bo´s Lystfiskershop, Tvedesvej 19, 3000 Helsingør, Tlf.: 49262694.